Τι είναι άσκηση?

Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι η άσκηση δεν είναι σημαντική. Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που να μην θέλει να αθλείται τακτικά. Παρόλα αυτά πάρα πολλοί αμελούν την άσκηση για έναν και μοναδικό λόγο:

Δεν έχω χρόνο!

Δεν έχω χρόνο, γιατί δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν έχω χρόνο, γιατί εχω τρία παιδιά, δεν έχω χρόνο, γιατί ταξιδεύω συνέχεια κλπ. Πολλοί διαφορετικοί λόγοι (δικαιολογίες) με κύριο λόγο το χρόνο.

Αλήθεια τι είναι χρόνος?

Χρόνος δεν είναι τίποτα περισσότερο από το συναίσθημα που νιώθουμε εκείνη την ώρα και θα εξηγήσω τι εννόω. Πόσες φορές ήσουν σε μια ευχάριστη κατάσταση και δεν κατάλαβες πότε πέρασε η ώρα και πόσες φορές ήσουν σε μια κατάσταση κατά την οποία η ώρα δεν περνούσε και ένιωθες δυσφορία? Δεν αθλείσαι, γιατί δεν έχεις χρόνο, δεν αθλείσαι, γιατί νομίζεις ότι η άσκηση είναι κάτι επίπονο, χρονοβόρο και κατευθείαν το μυαλό μας αντιδρά και αποφεύγει καταστάσεις οι οποίες προκάλουν πόνο.

Συγκεντρώνεστε σε ό,τι χρειάζεται να κάνετε για να φτάσει το σώμα σας εκεί που θέλετε, με αποτέλεσμα να πνίγετε οι ίδιοι τον εαυτό σας πριν ακόμα αρχίσετε, ενώ θα έπρεπε να συγκεντρώνεστε στην άσκηση της ημέρας και μόνο. Το μυαλό σας πάει κατευθείαν στο πόσα κιλά πρέπει να χάσω, στον μαραθώνιο που πρέπει να κάνω, στους αγώνες που έχω σε τρεις μήνες, στο γάμο που έχω σε έξι μήνες με αποτέλεσμα να συντρίβετε τον εαυτό σας.

Όταν επικεντρώνω την προσοχή μου στο τι χρειάζεται για να πετύχω ένα στόχο, συνήθως δεν αρχίζω ο,τιδήποτε καινούργιο. Ο στόχος σου στον οποίο πρέπει να αφοσιώνεσαι είναι πάντα στο τι θέλεις εσύ να πετύχεις και όχι τι χρειάζεται. Αυτό θα το μάθεις στην πορεία…

Σταμάτα να λες θα το κάνω αργότερα.

Σταμάτα να λες θα το κάνω αύριο.

Το πρόβλημα είναι μόλις φτάσεις στο αύριο, το αύριο γίνεται το σήμερα και το αύριο δεν έρχεται ποτέ.
Κάποτε ρώτησα ένα γνωστό μου: Πόσο σημαντική είναι η γυμναστική για σένα?

Μου απάντησε: “ Πάρα πολύ σημαντική

-Γιατί τότε δεν γυμνάζεσαι?

-Δεν έχω το χρόνο!

-Όταν σκέφτεσαι την γυμνατική, τι ακριβώς σκέφτεσαι?

-Τι εννοείς?

– Αν σου πώ ότι κάθε μέρα θα έχεις ένα όπλο στο κεφάλι σου να σε απειλεί και να σου λεέι αν δεν γυμναστείς σήμερα για 30 λεπτά, θα αρχίσω να κάνω τρομερά πράγματα σε σένα!
-Θα το έκανες?

Να θυμάστε, η αλλαγή δεν έχει να κάνει με την ικανότητα, αλλά με το αν έχουμε το κατάλληλο κίνητρο και τους λόγους να κάνουμε αυτό που θέλουμε.Το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή είναι να βρεις τι θέλεις και να έχεις ισχυρούς λόγους που θες να το πετύχεις.

Εσύ μπορείς να το αναβάλλεις, ο χρόνος όμως που περνά, ΟΧΙ….!