Πολλά κιλά μεγαλύτεροι μύες;

Στην επιστημονική βάση της η πιο πάνω θεωρία εν μέρει μπορεί να θεωρηθεί σωστή, αλλά…
 
Το μεγάλο φορτίο κιλών σε μια προπόνηση αντιστοιχεί στην μεγαλύτερη καταστροφή μυικών ινών που εάν συνδυαστεί με την κατάλληλη διατροφή και ανάπαυση, επιτυγχάνεται η μυική ανάπτυξη. Ακολούθως υπάρχει και η θεωρία πως εάν το ερέθισμα της επόμενης προπόνησης δεν είναι δυνατότερο της προηγούμενης, δεν θα υπάρξει περαιτέρω σωματοδόμηση. Αυτό δεν είναι απόλυτο.
 
Με την αθλητική εμπειρία που έχω αποκτήσει κάνοντας βάρη για πάρα πολλά χρόνια, έχω ανακαλύψει ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι που ενισχύουν την μυική ανάπτυξη. Αυτοί μπορεί να είναι:
 
1) Απόλυτα σωστή τεχνική και εκτέλεση των ασκήσεων με αργό ρυθμό.
 
2) Ο κατάλληλος αριθμός των σετ και των επαναλήψεων (π.χ 6-12 επαναλήψεις).
 
3) Ο κατάλληλος χρόνος ξεκούρασης μεταξύ των σετ (1.5-2 λεπτά).
 
4) Κατάλληλη εναλλαγή των ασκήσεων με σωστή μέθοδο προπόνησης (push+pull).
 
Η συνεχής υπερφόρτωση του σωμάτος με υπερβολικά κιλά επιβαρύνει και φθείρει τους μύες και τις αρθρώσεις με αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμο χρόνο στο να θεραπευτούμε από συχνούς τραυματισμούς. Ειδικά αν είσαι αθλητής του bodybuilding ή οποιουδήποτε αθλήματος που δεν απαιτεί υψηλό φορτίο κιλών, αλλά σημασία έχει το πως δείχνεις και παίζεις και καθόλου το πόσα κιλά σηκώνεις.
 
Διώξε το “εγώ” σου και προπονήσου έξυπνα με το σωστό βάρος που σου αναλογεί και επωφελήσου από όλα τα θετικά της κάθε προπόνησης που κάνεις. Η κατάλληλη διατροφή, η σωστή χρήση συμπληρωμάτων και η αρκετή ανάπαυση, θα αποτελέσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για μυική ανάπτυξη.